top of page
JijUniek-9.jpg
wijuniek_edited.png

Over WijUniek

Het groepsmoment, onderdeel van de 24-uurs zorg.

 

WijUniek ben jij, samen met de begeleiders en de andere cliënten van JijUniek. WijUniek is het groepsmoment dat bijna elke dag op een warme en vertrouwde plek aangeboden wordt. Tijdens dit moment ligt de focus op gezelligheid en ontspanning. Bij WijUniek is er veel ruimte voor sociaal contact en vinden er ook uitjes en activiteiten plaats buiten de deuren van JijUniek. De praktische taken, zoals het koken en afruimen, worden meegenomen tijdens deze momenten om zo verschillende vaardigheden te ontwikkelen. 

JijUniek-7.jpg

Let op: je komt alleen in aanmerking voor de WijUniek-momenten wanneer je een cliënt bent van JijUniek. Je komt in aanmerking voor JijUniek wanneer je beschikt over een WLZ-indicatie. 

JijUniek-5.jpg

Zo ziet een groepsmoment bij WijUniek eruit...

Het is einde van de middag, je bent klaar met je dagbesteding en hebt behoefte aan persoonlijk contact en gezelligheid. Je kiest er daarom voor om aan te sluiten bij een WijUniek-moment in de warme woonkamer van JijUniek. Eenmaal aangekomen begroeten de begeleiders je vriendelijk en je kiest ervoor om eerst even te ontspannen. Kies je er dit keer voor om samen met de anderen een potje SkipBo te spelen? Even te kletsen tijdens een persoonlijk moment met een begeleider of om jouw talenten te laten zien tijdens een potje FIFA op de Playstation? Tijdens WijUniek is er veel mogelijk. Dit keer kies je ervoor om muziek te luisteren. Niet veel later tikt een van de begeleiders je aan om je te wijzen op jouw persoonlijke taak van die dag: het dekken van de tafel. Met iet wat tegenzin sta je op en dek je de tafel, eenmaal in de pan gekeken vind je dit opeens helemaal niet meer zo erg. We eten namelijk pasta pesto, een van de lekkerste recepten! Je krijgt er honger van. 

 

Het is tijd om te eten. Iedereen is aanwezig, gezellig! Tijdens het eten wordt er volop gekletst en veel gelachen. Het eten smaakte zo goed, dat je wat extra eten hebt opgeschept - ook dat mag bij WijUniek. De tafel wordt afgeruimd, de vaatwasser wordt ingepakt en er is ruimte om nog even iets leuks te doen voordat de voetbaltraining begint. 

 

Tijd om iemand even goed in te maken met een goed potje FIFA, alvast brainstormen met een groep over de invulling van het volgende uitje of om stoom af te blazen tijdens een sportmoment met een van de begeleiders! 

Onze activiteiten

  • Individueel begeleidingsmoment  

  • Groepsactiviteit(en) 

  • Sociaal contact en gezelligheid 

  • Ontwikkelen van verschillende vaardigheden  

  • Koken 

  • Gezamenlijk eten 

  • Sporten 

  • Alles op een vaste locatie 

  • Trainingen met betrekking tot actuele thema’s 

  • Uitjes 

bottom of page