top of page
IMG_7124.jpg

Over WijUniek

WijUniek ben jij, samen met de begeleiders en de andere cliënten van JijUniek. WijUniek is het groepsmoment dat bijna elke dag aangeboden wordt. In de maatschappij heb je te maken met anderen en daarom vinden wij het belangrijk dat jij bij ons bepaalde vaardigheden leert om te kunnen functioneren en participeren in een groep. Elke dag maak jij zelf de keuze om wel of niet aan deel te nemen aan het groepsmoment. Bij WijUniek ontwikkel je verschillende vaardigheden en vind je gezelligheid. Je leert er met anderen samen te werken en daarnaast breid je je netwerk uit, doordat je nieuwe mensen leert kennen.

WijUniek biedt vanaf januari 2020 een trainingsprogramma. Onze trainingen focussen zich op verschillende thema’s die in het dagelijks leven tegenkomt, zoals liefde en seksualiteit, social media, gezonde leefstijl, financiën en omgaan met emoties. 

IMG_6892.jpg

Je komt in aanmerking voor WijUniek als je cliënt bent van JijUniek. 

 

Ben je geen cliënt van JijUniek en heb je ook geen – voor JijUniek – benodigde indicatie, maar wil je wel graag aansluiten bij WijUniek? Neem dan contact met ons op om te overleggen wat de mogelijkheden zijn. 

unnamed (1).jpg

Zo ziet een groepsmoment bij WijUniek eruit...

Door de weeks start het groepsmoment om 15.00 uur. Dit vindt altijd plaats op een onze vaste locatie, met alle faciliteiten binnen handbereik. Als je aankomt kun je ervoor kiezen om even te ontspannen. Je mag dan zelf weten wat je doet. Zo kun je ervoor kiezen om te gamen, om een spelletje te spelen, even rustig te zitten, muziek te luisteren, met anderen te kletsen etc. Elke doordeweekse dag heeft één van de cliënten de taak om samen met een begeleider te koken. Dit betekent dat iedereen weleens aan de beurt komt om samen te koken. Kun je nog niet koken? Geen probleem! Je doet alles samen met de begeleider. Nadat er gekookt is, wordt er met elkaar gegeten en hierna kun je ervoor kiezen om nog even te blijven hangen. 

Naast het koken en het gezamenlijk eten, is er ook de mogelijkheid om te sporten. Dit wordt in ieder geval elke zondag aangeboden, maar ook regelmatig door de weeks. Het WijUniek-moment biedt jou daarnaast de mogelijkheid voor een extra begeleidingsmoment, als je daar behoefte aan hebt. Door de weeks is WijUniek om 19.00 uur weer afgelopen. 

Onze activiteiten

  • Groepsactiviteit(en) 

  • Sociaal contact en gezelligheid 

  • Ontwikkelen van verschillende vaardigheden  

  • Koken met een begeleider 

  • Gezamenlijk eten 

  • Sporten 

  • Mogelijkheid voor een extra individueel begeleidingsmoment  

  • Alles op één vaste locatie 

  • Trainingen met betrekking tot actuele thema’s 

bottom of page